Kom langs in onze winkels voor een loopanalyse.
Ontdek hoe een loopanalyse je helpt bij het vinden van de juiste hardloopschoen, en daarna ook je loopstijl zal verbeteren.
Een loopanalyse is een onderzoek naar jouw loop- en beweegpatroon. Het uitgebreide onderzoek gebeurt met behulp van video-opnames, een voetscan en een toestel dat je loopbelasting screent op basis van jouw looptechniek.
Onze loopanalyse geeft je essentiële informatie over je loopstijl en je loopkwaaltjes. De meest voorkomende problemen zijn overpronatie (je kantelt je voet te ver naar binnen), onderpronatie (je kantelt je voet niet ver genoeg naar binnen), een te langzame cadans, een hiellanding, een zwakke core (waardoor je heupen wegzakken, je knieën en enkels naar binnen draaien), of een gebrek aan flexibiliteit (stijve hamstrings en kuitspieren zijn hofleverancier van loopblessures).
Al deze problemen kunnen blessures veroorzaken en je loopefficiëntie verstoren. Als we dit vaststellen na een loopanalyse kunnen we dit goed aanpakken door een combinatie van 2 factoren: het dragen van de juiste hardloopschoenen (het tegenwicht bieden aan de over- of onderpronatie) en de juiste core-oefeningen.
Met RunEASI willen we lopers, professioneel of recreatief, helpen om hun doelstellingen te behalen met minder risico op overbelasting of blessures.
We starten met een vraaggesprek waarbij we jouw huidige trainingsbelasting, huidige lichaamsklachten, blessurevoorgeschiedenis en ambities in kaart brengen.
We meten de belasting en drukverdeling van je voeten tijdens het lopen. Met de Footscan krijgen we een duidelijke kijk op de afrol van de voet alsook op de stabiliteit en de drukzones.
Je rent op een loopband aan verschillende snelheden (blootsvoets, met sportschoenen, met en zonder steunzolen) terwijl jouw looppatroon op video wordt opgenomen. Zo krijgen we een beeld over je loopefficiëntie.
In deze analyse betrekken wij het hele lichaam. Runeasi meet de loopbelasting op jouw lichaam op basis van jouw loopstijl. Het detecteert je pijntjes en zwakke schakels bij het lopen. Met Runeasi (exclusief bij Addict!) kunnen wij je nog beter begeleiden naar een loopschoen met minder kans op blessures.
Onze ervaren adviseurs leggen alle data samen en zoeken met jou naar de gepaste loopschoen om blessurevrij, comfortabel en snel te kunnen lopen. Data alleen zeggen niet alles. Hun ervaringen met verschillende voettypes, looptypes en schoentypes is naar onze mening evenveel waard.
Een loopschoen dien je te vervangen bij 15% verlies aan demping. Bij 35% verlies aan demping worden blessures reëel. Een gemiddelde hieldemping verliest 15% na gemiddeld 885 km. De demping aan de bal van de voet heeft 15% verlies na 645 km. Loop je een jaar niet met je loopschoenen, dan zal de demping vanzelf afnemen met 10% per jaar. Addict adviseert doorgaans je schoen te vervangen ofwel na één jaar, ofwel na 800 à 1000 km.
Een loopanalyse, inclusief schoenadvies, neemt al snel 20 tot 30 minuten in beslag.
Onze loopanalyse op de scanplaat, onze videoanalyse van je looppatroon en onze Runeasi-videoanalyse van je loopbelasting (exclusief bij Addict) zijn volledig gratis. We nemen ook onze tijd voor het intakegesprek, het pasproces en ons deskundig advies.
Runeasi meet jouw persoonlijke loopbelasting (over heel je lichaam) op basis van jouw persoonlijke loopstijl. Het detecteert je zwakke schakels bij het lopen. Heb je regelmatig loopkwaaltjes aan bil, hamstring, heup, knie of lies? Dan is een loopanalyse met Runeasi een aanrader. Runeasi bekijkt dus de impact van het lopen op heel je lichaam, terwijl een klassieke footscan of videoanalyse van je looppatroon enkel je voet, enkel en onderbeen analyseert. Met Runeasi erbij kunnen wij je nog beter begeleiden naar de juiste schoen en verklein je de kans op blessures.
Nikoläi Saké (runner-up Antwerp 10 Miles): “Je kan op vele plekken een loopanalyse doen maar dan blijven er nog voldoende schoenkeuzes over om het moeilijk te maken. Het deskundig advies bij Addict vind ik dan toch het meest relevant, een meerwaarde, en doorslaggevend. Elke verkoper test ook elke schoen (trainingsschoen, temposchoen én wedstrijdschoen). Ik lees uitgebreid online reviews over de nieuwste loopschoenen en toch krijg ik bij Addict nog extra inside informatie die mijn kennis verbreedt. Op de webites en socials van de merken krijg je natuurlijk alleen het prachtige plaatje. Achter de schermen zoek ik nog meer info, transparanter, ongezouten … en die vind ik bij Addict.”
Neen, hoeft niet. Addict werkt zonder afspraak.
Jazeker. Aan de hand van de slijtage aan binnen- en buitenkant kunnen we veel aflezen. Ook de uitneembare binnenzool geeft informatie.
Je hoeft niet noodzakelijk in loopkledij uitgedost te zijn. Voorzie wel kledij die voldoende mobiel is en zorg dat je makkelijk je enkels en onderbenen kan ontbloten. Neem ook een goede loopsok mee. Je loopanalyse doe je best met de sokken waarmee je traint.
Indien je nog geen goede loopsokken hebt: absoluut! In een goede schoen hoort een goede loopsok. Sokken kunnen je loopje maken of kraken. Goede loopsokken ventileren je voeten, voorkomen blaren en bieden extra ondersteuning voor de voetholtes en enkels. Er zijn drie soorten demping: ultralight, cushion, max cushion.
Vertel ons hoe vaak je traint, welke afstanden je loopt en of je al eens blessures hebt gehad.
Dat raden wij af. Koop niet automatisch de nieuwe versie van je huidige schoen. De kleinste verandering kan namelijk al gevolgen hebben voor jouw loopstijl. Neem altijd je oude schoenen mee en vraag onze expert wat er veranderd is aan de nieuwe versie.
Trainingsschoenen zijn geschikt voor allroundgebruik en duurlopen op asfaltwegen of zachte ondergronden. Uptemposchoenen gebruik je bij tempotrainingen of intervaltrainingen. Je kan ze ook voor wedstrijden gebruiken. Wedstrijdschoenen gebruik je enkel voor je wedstrijden, snelle duurlopen of om je persoonlijk record te breken. Trailschoenen zijn ideaal voor trainingen in bossen, bergen, duinen en op het strand. In elke categorie verschillen modellen in demping, comfort, responsiviteit, snelheid, pasvorm, enz…
Ja.
Ondervind je toch hinder tijdens je eerste runs? Zien je schoenen er nog nieuw en onbeschadigd uit? Kom dan binnen de 2 weken na ja aankoop naar Addict. Een productiefout kan altijd. We bekijken samen wat kan. Tip: hou je schoendoos steeds bij voor een eventuele retour.
Runeasi, wetenschappelijk gevalideerd.
Schrijf je hier in voor de Addict Newsletter
Ontdek ons compleet aanbod via onze webshop.